Video

25-11-2022: Onderhoud cultuurlandschap essentieel voor behoud weidevogels
In deze short van 'Dilemma's van de Nederlandse natuur' is weidevogelbeheerder Eddie van Marum aan het woord. De roofdieren nemen toe terwijl de mogelijkheden om te beheren juist afnemen. Wat betekent dat voor de toekomst van de weidevogels? Eddie vertelt hoe essentieel het onderhouden van het cultuurlandschap is voor het behoud van weidevogels.



Bron: Jagersvereniging

13-09-2022: Dilemma's in de Nederlandse natuur
Jagers zijn een onmisbare schakel in de Nederlandse natuur. Ondanks dat we er zelf steeds beter in slagen ons verhaal te vertellen, lijkt dit feit maar lastig tussen de oren van de meeste Nederlanders te blijven zitten. En uit onze opinieonderzoeken blijkt: hoe meer mensen weten over een jacht en beheer, hoe positiever ze hier tegenover staan. Dit heeft de Jagersvereniging geïnspireerd om anderen uit te nodigen om voor de camera uit te leggen tegen welke dilemma’s natuurorganisaties aanlopen, welke rol faunabeheerders spelen en waarom ingrijpen in de natuur volgens hen noodzakelijk is.



Bron: Jagersvereniging

31-01-2022: JagersTV 21e aflevering
In deze nieuwe aflevering van JagersTV schiet Bjorn een ree, maken we kennis met de nieuwe teamleider communicatie Dorien van Dijk en laat Bjorn aan Julia zien hoe zij een ree kan ontweiden.



Bron: Jagersvereniging

12-11-2021: JagersTV 20e aflevering
In deze aflevering volgen we de Nimrod van 2021 en staat de Jagersvereniging op het evenement Boer Burger Brunch.



Bron: Jagersvereniging

15-10-2021: JagersTV 19e aflevering
In deze aflevering van JagersTV neemt Bjorn je mee op de edelhertenbronst. Ook mag hij meehelpen met het beheer van roodwild. Elsemieke spreekt Janneke Eigeman over haar tijd bij de Jagersvereniging.



Bron: Jagersvereniging

« »


De wildbeheereenheid is de vereniging van lokale jachthouders en jagers die uitvoering geeft aan verantwoord en duurzaam wildbeheer.